Peeling Uygulamaları
Kişinin cilt tipine göre uygulanan peeling yöntemi değişiklik gösterir. Çünkü her peeling çeşidi her cilt tipi için uygun olmayabilir. Bu nedenle öncelikle cildine bakım uygulanacak kişinin cilt tipinin belirlenmesi gerekir. Cilt tipi belirlendikten kişiye özel olarak uygulanmaktadır.
Arındırma yani peeling işlemi, cildin dış faktörlerden dolayı hasar görmüş olan tabakasını yenilemek ve alttan yeni hücrelere yer açmak için uygulanan bir tazeleme işlemidir. Hiçbir uyuşturmaya ihtiyaç olmadan, derinin üst tabakasının temizlenmesini ve tazelenmesini sağlar. Cildi yeniler, pürüzsüz ve yumuşak bir cilt yapısı oluşturur. Ayrıca ciltteki renk farklılıklarını azaltır, kollajen yapısını güçlendirir ve cilde üst düzeyde nem kazandırır. Düzenli aralıklarla yapılan peeling uygulamaları ile derideki ince kırışıklıkların azaldığı ve uzun dönemde yeni kırışıklık oluşumunun azaldığı bilimsel olarak gösterilmiştir.
PEELİNG hangi bölgelere uygulanır?
Deri gençleştirmede,
Leke (gebelik, yaşlılık, güneş lekeleri) tedavisinde,
Yüzdeki yağlanmada ve belirgin gözeneklerde,
Akne ve akne izlerinde uygulanır.
PEELİNG etkinliği ne kadar sürer?
Derideki ölü hücrelerin atılıp alttan yeni derinin gelmesi için peeling seansları arasında deriye 3-4 hafta tanınmalıdır. Ortalama 4-6 seans (kür tedavisi) yapılması önerilir. Etkinin devam etmesi için ise kür tedavisinin her yıl tekrarlanması önerilir.
PEELİNG uygulaması sonrası nelere dikkat edilmeli?
En az 30 SPF içeren güneşten koruyucu kullanılması,
Tahriş yapma potansiyeli olan ürünlerin aynı gün kullanılmaması,
Derinin sık sık nemlendirilmesi,
Probleme uygun devam kremleriyle tedaviye devam edilmesi önerilir.